безплатна регистрациязабравена парола
Ники Кънчев - водещ на Big Brother
Кратко представяне

Ники Кънчев е сред най-успешните български телевизионни водещи. Името му стои зад такива рейтингови предавания като “Стани богат” и “Биг Брадър”.
Заедно с продуцентите от “СИА Адвъртайзинг” и ръководството на Нова телевизия той успя да наложи и оформи един нов стил на тв водене, включващ стил, ерудираност, интелигентност и чувство за хумор.


Ники е роден в малкото градче Червен бряг по ж.п. линията София –Плевен. Завършва телевизионна журналистика в Московския университет “Михаил Ломоносов”.
Води 2 авторски предавания и в първото частно национално радио у нас – “Дарик радио”. Пише в централния печат, има собствена колонка в списание “Грация”.
Гордее се и с работата си по най-доброто музикално ТВ предаване у нас “Джубокс” с Део, където Ники беше основен сценарист в течение на 3 години.

Кънчев е известен и със спортните си и музикални пристрастия. Обожава пътуванията.БЛИЦ ИНТЕРВЮ

Какви са очакванията ви за второто издание на шоуто?
Очаквам неочаквано. От шоубизнеса познавам така наречения синдром на „втория албум” – когато едно име гръмва в артистичните среди и идва времето за потвърждение на класата и таланта. Тогава много имена се сгромолясват и остават „one hit wonder”. Дали това ще се случи и с ББ2? Мисля че не, защото познавам отлично екипът, който готви шоуто. Те са супер професионалисти за мащабите на България и това го доказаха с първия ББ. Затова и вие постъпете като мен: очаквайте неочакваното.

С какво ви привлича работата в риалити шоу и кое е най-голямото предизвикателство?
Кефи ме огромният интерес към предаването. Ние телевизионните водещите работим преди всичко за зрителите, а после за телевизията, продуцентите и за себе си. Ако не радваш и забавляваш зрителите, никой няма да те потърси за ново предизвикателство. А риалити шоутата определено бяха огромно нововъведение, не само у нас, но и по света. Познавах водещата Давина Маккой като средна и не толкова ярка водеща по любимото MTV в средата и края на 90-те. Примерно един Енрико Силвестрин беше класи над нея, но точно емоциите около английския ББ дадоха възможност на Давина да стане не само една от най-яките британски водещи, а и най-скъпо платените. Толкова е добра, че я оставиха да води бременна един от сезоните. Тук е предизвикателството и за мен. От естетиката на „Стани богат” да „суична” към директността и емоционалността на случващото се в Къщата. Докато „Стани богат” е в рамките на класиката, ББ носи повея на модерното.

Бихте ли участвали в Big Brother и защо?
Около мен почти винаги има нещо а ла ББ. Примерно на плажа в Каваци организирах 8 двойки на бридж белот за купата „Голден Кавак”, после им показах играта „Корида”. Вечер пък ходехме в ресторантчетата „Ан-ди” и „Корал” също компании от по 15 души. Да съм вътре в „нещото” ми е любимо.
KamenitzaGlobul
Радио Експрес 24 часа
web design: eDesignweb design: eDesign